Alt om Byg Garanti
Læs mere om Dansk Byggeri's garantiordning her

 

Byg Garanti

Hvad er Byg Garanti?

Dansk Byggeri står bag garantiordningen Byg Garanti.

Byg Garanti er et økonomisk sikkerhedsnet under de private forbrugere, hvis der er fejl og mangler ved det arbejde, som er aftalt med en byggevirksomhed i Dansk Byggeri. Ordningen dækker med op til 150.000 kr. inkl. moms pr. byggesag. Efter arbejdet er færdigt, dækker garantien i op til tre år for synlige fejl og op til ti år for skjulte fejl og mangler.

Byg Garanti dækker arbejder, der er udført for private kunder på deres private bolig.

Hvad dækker Byg Garanti?

Byg Garanti dækker udelukkende medlemmer af Dansk Byggeri. Det betyder, at en række faggrupper ikke er omfattet, herunder fx VVS- og elinstallatører.
Byg Garanti dækker arbejder, der er udført for private kunder på deres private bolig.

Se alle vilkår på Byg Garanti's hjemmeside

Sådan benytter man garantien

Hvis noget går galt, skal du hurtigst muligt klage/reklamere overfor den håndværker, der har lavet arbejdet. Dvs. du skal kontakte håndværkeren først, når du opdager en fejl eller mangel.

Udbedres fejlen ikke, kan man sende sin klage til Byggeriets Ankenævn.

Når Ankenævnet modtager klagen, starter de en sag og udpeger en skønsmand, som vurderer sagen og indkalder til afholdelse af syn og skøn. Dvs. en gennemgang af det arbejder der er udført. Baseret på gennemgangen vil Ankenævnet afsige en kendelse.

Hvis du får medhold, skal håndværkeren udbedre fejlen. Kan eller vil firmaet ikke det, kan Byg Garanti indtræde i sagen og dække op til 150.000 kr. inkl. moms af udgiften til at udbedre fejlen.

Læs mere om Byggeriets Ankenævn her

Firmaer på Ekspertlisten der er dækket af Byg Garanti