Sådan virker baggrundstjekket
Vi samler alle relevante informationer for dig, så du nemmere kan vælge den rigtige håndværker.

Sådan virker baggrundstjekket

Bag facaden gemmer et større system, som konstant holder øje med alle virksomheder i Danmark - samtlige ca. 820.000 CVR-numre findes i vores database. Baseret på en række regler identificeres alle håndværkere og andre relevante firmaer blandt de mange virksomheder.

Hver af de 77,902 håndværkere gennemgår et baggrundstjek, som i hovedtræk består af:

Er virksomheden under normal drift eller ved at gå konkurs?

Når et firmaet går konkurs, vil der ofte være en periode hvor firmaet er "under konkursbehandling". Desværre sker det, at firmaer arbejder videre og i værste fald tager imod forudbetaling for arbejde der aldrig bliver udført, fordi firmaet lukker. Lige nu findes der 1,535 konkursramte håndværksvirksomheder, som endnu ikke har lukket firmaet formelt endnu.

Medlem af relevante garantiordninger?

I mange brancher findes garantiordninger, som sikrer dig som forbruger i tilfælde af, at håndværkeren går konkurs eller andet. Hver garantiordning dækker udvalgte brancher og som forbruger kan det være svært at vide, hvilket ordninger der er relevante for en bestemt håndværker. Vi tjekker en række ordninger og viser de ordninger der er relevante, på den enkelte håndværker. Bemærk dog, at mange dygtige håndværkere vælger IKKE at betale for medlemskab af ordningerne. Så gør op med dig selv, hvor vigtigt det er med den sikkerhed en garantiordning giver.

Har firmaet de nødvendige autorisationer?

Sikkerhedsstyrelsen er den offentlige myndighed, der administrerer firmaers autorisationer. En række opgaver indenfor el, vvs, kloak og gas må KUN udføres af autoriserede fagfolk. Det er vigtigt for dig som kunde, at det rent faktisk ER en autoriseret fagperson, der udfører dit arbejde. Både at sikkerhedsmæssige årsager og af hensyn til din forsikring, hvis der skulle ske noget. Vi tjekker om firmaet har de nødvendige autorisationer i forhold til den branche de arbejder i. Mangler en autorisation markeres det tydeligt med en rød markering.

 

Alle firmaer bliver løbende overvåget for ændringer. Når nye firmaer åbner, bliver de automatisk tilføjet og kan ses her på siden. Lukker et firma, vil firmaet automatisk blive markeret som lukket.

Vi udvider hele tiden baggrundstjekket. Savner du nogle oplysninger? En garantiordning der mangler eller noget andet? Fortæl os om det!